A MAGYAR RÖGBI FOTÓ- DOKUMENTUM ÉS VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE 2006.
a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 2006. január
január 7.

Forrás: Fülöp József, Esztergom


A SportTV első és második csatornáján innentől kezdve hetente több külföldi klub-, kupa mérkőzés kerül műsorra, magyar kommentárral.

A frissen alakult ambiciózus Versenybizottságnak köszönhetően a bajnoki rendszer átalakul, igazodva az egyre sokrétűbb igényekhez. Az újonnan formálódott és gyengélkedő csapatok számára az NB II-ben van hely. Az első évben 3 csapat, egy év múlva már 8 csapat küzd itt a tízes rögbi műfajában. Az NB1-ben indulók számára már kötelező a junior csapat nevezése. Megalakul a játékerőben és szervezőerőben legjobb csapatok számára az Extraliga - ahol a felnőttek mellett junior és kadet csapatok indítása is előírás - melynek első kecskeméti rájátszás döntőjén példátlan nézőszám és show szórakoztatja a megjelenteket 2006 júniusában. 2007-ben az extraliga mellett az NB1 rájátszását is megrendezik Szegeden, hasonló sikerrel. Az első évben a nemrég alakult első szlovák csapat, a Pozsony is itt szerepel, egy év múlva már a játékerejüknek jobban megfelelő NB1-ben folytatják a szereplést.


Az NB1 állása:
2006. február
Megalakul az ÁVF Vak Mókusok rögbicsapata az Általános Vállalkozási Főiskolán.
Vezeti: Szontágh Dániel


Szeged
"A Postás pálya gazdái felmondták a szerződést és nekünk új pálya után kellett néznünk. A Városi Sport Igazgatóság sietett a segítségünkre, és felajánlották a frissen épült kiskundorozsmai sporttelep edzőpályáját. Ez a pálya egy felszámolt hulladék lerakó területén létesült. Azt kaptuk feltételül, hogy a leendő pályánkat nekünk kell letakarítani, de cserébe felállíthatunk egy rögbi kaput, és meccsekre csak mi fogjuk használni azt a területet. A szemét nagy részét ugyan már elszállították, de a „b” pályán még sok veszélyes anyag maradt. A csapat ráérő játékosai egy februári szombatjukat áldozták rá, és letakarították a pályát. Azért eső után még sokszor kerültek elő furcsa dolgok a földből. Bónuszként a pálya gondnoka vállalta, hogy a mezeinket kimossa a mérkőzések után. Ez egy nagy ajándék volt."


2006. március
március 3-6.
Kalandozó Magyarok Wales-ben

Forrás: Pogrányi István - Kecskemétmárcius 11. szombat
Felkészülési mérkőzés
14.00 Esztergom - Arad


6 Nemzet
Cardiff: Wales - Olaszország 18-18

"Időközben összeolvadtunk az Exiles csapatával (2005.) és rövid ideig Ex Yetik néven indultunk a másodosztályban.
Még egy közös WALESI túrán is részt vettünk, na meg megnéztük a Wales-Olaszország hat nemzet tornája mérkőzést.
Majd az Exiles név maradt csupán, de néhány Yeti játékos ott folytatta tovább.
Néhányan pedig a Kosokhoz mentek.
"
(Zentai Plajner Zsolt emlékezik)

Az Ex Yetik Walesben:

Forrás: Zentai Plajner ZsoltSzeged
"Az NB1-ben játszó Pécsi Indiánok meghívtak minket egy edző meccsre. Kíváncsiak voltunk rájuk, mert azt tudtuk, hogy az első osztály gyengébb csapatai közé tartoztak. Érdekelt minket, hogy hol tartunk hozzájuk képest. 4 órás utazás után játszottunk velük. Vesztettünk, de négy célt is szereztünk ellenük."március 18. A Szentesi 91-esek Rögbiklub 15 éves fennálását ünnepelte március 18-án. 1991-ben ezen a napon volt az első edzés az egész tavasszal sáros MÁV pályán.

március 20-25. Wooden Spoon – magyar lányok a londoni 7s tornán  1,42 GByte 2óra 05' - nem elérhető jelenleg
A videók letöltésének menetét a honlap főoldalának menürendszerében az
EGYEBEK majd a VIDEÓTÁR oldalra kattintva lehet elolvasni, illetve onnan lehet kategóriánként továbbhaladni a feltöltött videókat illetően.
A videók egy része sajnos nem elérhető, a szerver 2015-ös üzemzavarakor tönkrement tárolón több ezer már felrakott videó elveszett. Ezek pótlása sokáig tart - mint ahogy 2015. előtt is 7 évet vett igénybe felrakásuk - szerk.

március 26. vasárnap 12.00
Battai Bátor Bulldogok II. - Szentesi 91-esek
17-35 (12-14)
Mérkőzésvezető: Suiogan Károly
A mérkőzés első 10 perce után úgy tűnt, az őszi meccs eredménye fog megismétlődni. Egy látványos tolongás és egy villámgyors ¾ akció után két céllal vezetett a Szentes. Ez a Batta azonban nem a tavalyi „kiskutyákból” verődött össze. Rutinos, volt NB1-es játékosok alkotta tolongása révén átvette a battai csapat a játék irányítását és a félidő végére 2 pontra felzárkózott (12-14). A 2. félidő ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: a tolongások zömét a házigazdák szerezték meg és a nyílt játékban is a tolongásukat erőltették. A szentesi tolongás azonban állta a sarat. A ¾-ünk kevés labdájával ekkor rosszul gazdálkodott, de így is állandó veszélyt jelentettek gyors akciói. A félidő közepére az ellenfél elfáradt és ezen már a cserékkel sem tudtak segíteni az ekkor még bátor, de már lógó nyelvű bulldogok. A jobb erőnlétű szentesi csapat a ¾ révén – elsősorban Kocsis Z. és Füle Gy. kiváló játékának köszönhetően – újabb célokat ért el az erejük végén járó Bulldogok ellen. A mutatott játékkal nem lehetünk elégedettek, ua. a győzelem értékét növeli, hogy egy kiváló ellenfelet tudtunk felülmúlni egy végig sportszerű mérkőzésen.
Jók: Kocsis Z., Baranyai G., Füle Gy.

2006. Női Európa Bajnokság  Limoge 8. hely Franciaország.
Résztvevők:  Pölöskei Petra Fehérvár, Suták Gabriella Fehérvár, Szűcs Ivett Kecskemét, Török Zsuzsanna Fehérvár, Kaposi Anna Fehérvár, Kovács Judit Fehérvár, Simon Judit Fehérvár, Kovács Réka Kecskemét, Gombás Bianka Fehérvár, Jakab Zsuzsanna Fehérvár, Pap Helga Fehérvár, Gyolcsos Ferenc szövetségi kapitány.


"2006.03.26-án egy Békéscsaba elleni mérkőzésen avattuk a pályát. Saját fejlesztésű, PE csövekből készült kaput állítottunk fel. A meccset megnyertük (50-5), nagy volt az öröm.
És másnap a labdarúgó csapat kérésére egy- egy fixen rögzített labdarúgó kaput telepítettek a pályára. Mert a labdarúgó bajnokság szabályzata szerint csak olyan pálya fogadható el tartalék pálya gyanánt, melynek fixen rögzített kapui vannak. Hatalmas volt a csalódásunk, de nem volt mit tenni. Természetesen a mi kapunkat már nem lehetett felállítani.
"


2006. április
április 1.
NB1 - 11. ford.
14.00 Pilismarót v. Nána (Szlovákia): Esztergom - Pécs 124-10 (64-3) jv.: Priskin Csaba - Békéscsabaáprilis 01. szombat 13.30
Yetik-Szentes 22-24 ( 5-5)
Őszről elmaradt mérkőzését pótolta a két csapat ezen a napfényes tavaszi délutánon.
A Szentes rögtön az elején egy sérülés miatt elvesztette egyik kulcsemberét ( Szabó Á. 9) így
 kénytelen volt behozni a fiatal Kiss I.-t, aki agilis játékával meglepte az ellenfelet. Kiegyenlített játék folyt  a pályán, a Yetik szerzett célt először, de nem sokáig örülhettek, mert a Szentes Kiss I. révén gyorsan válaszolt.
Az első félidőben több pont már nem esett. Jellemzően a Yetik dominálták a játékot, több akciót vezettek és a nyílt játékban is határozottabbak voltak. A Szentes ugyanakkor szervezetlenül játszott, a támadásait rendre elkapkodta, nem volt türelme végigvinni az akcióit, amely így gyakran végződött elő nem készített rugással.
A 2. félidőben folytatódott ez a tanácstalanság a Szentes részéről, amely még egyéni hibákkal is párosult. A Yetik ki is használták ezeket a hibákat és lassan kezdtek elhúzni. Ebben az időszakban 3 célt is vittek, és egy értékesített büntetőjük után megpecsételődni látszott a Szentes sorsa. 20-10 volt ekkor az eredmény és már csak 10 perc volt hátra a mérkőzésből.
Ekkor azonban már érezhető volt, hogy a hazaiak egyre jobban fáradnak, amit az jelzett, hogy elkezdték előrerugdalni a labdákat, ahelyett, hogy játszanának vele. Ez taktikai hibának bizonyult, mert az így felrugott labdákat a Szentes villámgyors full-backje rendre összeszedte és megindult vele ( Fekete Cs.) Sorozatossá váltak a szentesi támadások, melyeket a Yetik egyre nehezebb tudtak tartani. Egy akció végén Baranyi verekedte be magát a Yetik célterületére, ezzel a Szentes 20-17 –re felzárkózott. Már csak 2 perc volt hátra, a Yetik erejük végét járták, de hősiesen védekeztek,és sikerült is nekik visszaverni a Szentest a saját térfelére. Közben lejárt a rendes játékidő, a labda azonban folyamatosan játékban volt, ezért nem lehetett lefújni a meccset. Ekkor egy rugás után ismét Feketéhez került a labda, átcikázott a védők között és a célterület előtt fél méterrel estében az őt követő Tímárnak passzolt, aki beesett a célterületre a labdával. Cél!
A jutalomrúgást Baranyi értékesítette, így alakult ki a 20-24 -es végeredmény.
Küzdelmes, sportszerű mérkőzésen a jobb erőnlétben lévő Szentes szó szerint kiharcolta a győzelmet.
Dod


április 8. szombat
NB1 - 12. ford.
Esztergom - Exiles 26-0 - az Exiles a sok sérültre tekintettel lemondta a mérkőzést


április 15. szombat
NB1
Elefántok - Esztergom 21-35

NB2
15.00 Békéscsaba-Szentes 24-48 (19 - 24)

Kiegyensúlyozott, változatos mérkőzést vívott egymással a szép számú csabai nézőközönség előtt
a két csapat. Sajnos a szövetség nem tudott játékvezetőt küldeni a mérkőzésre, így kényszermegoldásként
a Szentes hozott magával bírót. Habár több vitatható ítélete is volt a meccsen, az eredményt befolyásoló mértékben
nem tévedett egyik csapat kárára sem.
A Szentes nem a legjobb összeállításában lépett pályára, ráadásul rögtön a meccs elején
Baranyinak kiújult egy korábbi sérülése és innentől csak "lefagyasztott" lábbal tudott játszani.
Az első félidőben felváltva estek a célok, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett vezetést, de
elhúzni egyik félnek sem sikerült. Látványos elfutások jellemezték ekkor a találkozót, mindkét csapat
könyörtelenül kihasználta a 3/4 védőfalon kialakult tátongó réseket és vagy áttörésből, vagy a széleken
fejezték be céllal az akcióikat. Ugyanakkor kevesebb volt a rögzített szituáció, ezeket egy fokkal a hazai csapat
kontrollálta jobban, míg a Szentes megfontolt támadás építés helyett gyakran előreívelt rúgással próbált
teret nyerni. Az első félidőt 24-19-es szentesi vezetéssel zárták a csapatok.
Teljesen nyílt maradt tehát a játék a 2.félidőre, olyannyira, hogy a hazaiak hamarosan ki is egyenlítettek.
Ekkor már parázs volt a hangulat a pályán, ezt hamarosan egy páros kiállítás is jelezte. A néhány kulcsjátékosát
nélkülöző Szentes lassan elkezdett csapatként játszani a pályán. A támadásait türelmesebben vezette, a nyílt játékban
is határozottabbá vált és innentől már csak ők vittek célokat. Végül a hazaiak sorsát az ismét remeklő Fekete Cs.
pecsételte meg, aki egymaga 25 pontot "futott" ezzel a forduló legeredményesebb játékosa lett ismét.
Összességében elmondható, hogy a Békéscsaba mindaddig partiban volt a Szentessel, amíg a Szentes el nem kezdett
megfontoltabban, szervezettebben játszani. Amint elkezdte többet birtokolni a labdát a Szentes egyre inkább tudta érvényesíteni
jobb erőnlétét és 3/4 emberei gyorsaságát is, ezen a meccsen ez bizonyult döntőnek.
 DA


április 22.  szombat 13.00 Szófia
Bulgária - Magyarország  5-22 (0-12)
Magabiztos játékkal győzte le a jól szervezett magyar rögbiválogatott a tisztátalanul, durván játszó vendéglátókat Szófiában. A 22-5-ös sikert követően Magyarország az első helyen áll az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban, amelynek győztese egy osztállyal feljebb léphet. A legnagyobb rivális Örményország válogatottját szombaton, Érden fogadják a magyar rögbisek.
Rögbi Európa-bajnoki selejtező, 3B divízió
Bulgária - Magyarország 5-22 (0-12)
Szófia, 300 néző. Vezette: Bernd Gabbei (német).
Magyarország: Heckel, Suiogan, Tóth I., Madarász, Koller, Csapó, Sőlősi, Deli - Pásztor - Lloyd, Kendi Gábor, Túri, Hegedűs Sz., Kendi Géza, Molnár J. Csere: Lakatos, Marosi, Jéga-Szabó, Pfeiffer, Kramlik, Brinyiczki.
Pontszerzők: Lloyd (10), Hegedűs (7), Suiogan (5).

Szófiában barátságtalannak bizonyultak a vendéglátók, akik jellegzetesen kemény szláv játékstílusukat több durvasággal is megfejelték, és a tisztátalanságaikat a német játékvezető három kiállítással is büntette. A magyar XV-öt azonban nem sikerült sem összezavarni, sem megrémíteni, a rutinos, korábban a világ legjobbjai között szereplő román válogatottat is megjárt, azóta magyar állampolgár Suiogan Károly révén hamar vezetést szereztek a mieink. A kezdőcsapatba ezúttal csak hat játékost delegáló, sokszoros magyar bajnok Esztergomi Vitézek játékos-edzőjének célja azonnal jól vázolta az erőviszonyokat, és hamarosan újabb pontot érő akciót vezetett a magyar válogatott.
A korábban inkább az erőjátékra és a tolongásra építő csapatban a megújult, sok klubcsapat képviselőit felvonultató \"háromnegyed\" immár látványos, eredményes játékkal tudott előrukkolni. A bajnokaspiráns Kecskemétből delegált Hegedűs Szabolcs célja után már a jutalomgól is sikerült. A walesi \"import\", a három éve Magyarországon élő és a budapesti Exiles csapatát erősítő Gareth Lloyd rúgása után már 12-0 volt az állás a vendégeknek.
Rögbiben csak szusszanásnyi szünetet tartanak a félidők között, és a magyar csapat ott folytatta, ahol abbahagyta, csak a szerepeket osztotta fordítva Hegedűs és Lloyd, utóbbi szerezte a célt, és átengedte a rúgást társának, így már tetemes volt a magyar előny (0-19). A könyörtelen védekezéséről híres Lloyd ezúttal irányítóként és támadásban is brillírozott: a következő pontszerzést az ő 35 méteres büntetőgólja jelentette (0-22), amelyet követően szinte véget is ért a találkozó.
A bolgárok azért szereztek egy becsületcélt, de az eredményt ez már nem befolyásolta, a szinte példátlanul egységes és jól szervezett magyar válogatott begyűjtötte a győzelemért járó 3 pontot, és ezzel a 3B divízió tabellájának élére lépett.
A jégkoronghoz hasonló selejtezőszisztémában a közel azonos erőt képviselő csapatok csoportjából a győztes lép egy osztállyal feljebb a sorozat végén, és ennek a kilétéről nagy valószínűséggel a szombati, Érden rendezendő Magyarország - Örményország találkozó fog dönteni (a meccset rendező Bulldogok három erős, 20 év körüli játékosa lesz igazán \"otthon\" az összecsapáson). A \"hazai\" meccseit francia földön játszó, a sorozatban most debütált örmények minden játékosa a világ öt legjobb válogatottjának egyikét adó Franciaországban profiskodik, így e tekintetben mindenképpen más \"ligát\" képvisel a vendégcsapat, mint a kivétel nélkül amatőr játékosokat felvonultató magyar válogatott.
Ha azonban az eredményeket nézzük, a mieink javára szól, hogy egyre jobban játszanak, egyre összeszokottabb az egyre inkább a \"második generációs\", azaz 20-25 éves játékosokra épülő csapat, és a hosszú utazás is kihatással lehet a tétmeccseket ebben a formában korábban nem játszott örményekre, akik alaposan elpáholták Bulgáriát, de magyaroknál gyengébb Litvánia elleni, idegenbeli meccsüket bizonytalan időre elhalasztották.
A csoportból a már minden meccsét letudó Bulgária biztosan nem juthat tovább, az osztályozót jelentő második helyért (sőt akár az elsőségért) azonban még a litvánok is versenyben vannak - őket Esztergomban fogadjuk május 27-én.

Korábbi eredmények:
Szlovénia - MAGYARORSZÁG 12-15
Litvánia - Bulgária 65-12
Örményország - Bulgária 57-17
Bulgária - Szlovénia 27-14
A csoport állása
1. Magyarország
2. Bulgária
3. Litvánia
4. Örményország
5. Szlovénia

További mérkőzések:
2006. április 29. (Érd): MAGYARORSZÁG - Örményország
2006. május 6.: Szlovénia - Litvánia
2006. május 13.: Örményország - Szlovénia
2006. május 27. (Esztergom): MAGYARORSZÁG - Litvánia
(időpont nélkül): Litvánia - Örményország


április 22.  szombat 15.00
Szentes-Szeged  45-28
Az NB II-es bajnoki cím volt a tét az elmúlt hétvégi fordulóban, hiszen a Szentes a bajnokságban 2 helyezett Szegedet fogadta, és a mérkőzés győztese akár már bajnoknak is tekinthette magát.
A két csapat az őszi fordulóban is magas színvonalú
mérkőzést vívott egymással, és a Szegedet a bajnoki cím megnyerése mellett az ősszel elszenvedett vereség utáni visszavágás lehetősége is motiválta. Nagyszerű, küzdelmes mérkőzést ígért tehát a két csapat összecsapása, amelyet nyugodtan mondhatunk a másodosztályban az év mérkőzésének. A szép számú nézőközönség nem is csalódott.
A Szeged szerezte meg a vezetést rögtön a meccs elején, a Szentest azonban nem törte meg a gyors cél, hanem azonnal átvette
a kezdeményezést. A Szegedet meglepte az agilisen támadó és fegyelmezetten védekező Szentes. A hazaiak szervezett játéka egyre több hibára kényszerítette a Szegedet. Ezeket a Szentes rendre ki is használta és gyors kontratámadásokat indított, melyeket Csanki Sándor remek játékkal értékesített. Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak: egy javára megítélt 5m-es tolongást ellenállhatatlanul tolt be a célterületre a szentesi csapat. Ezzel jelentős előnyre tett szert a félidőre a hazai gárda, de várható volt, hogy a Szeged nem adja ilyen könnyen a bajnokságot.
Nagy lendülettel kezdte tehát a Szeged a 2. félidőt, többször beszorítva a Szentest a saját térfelére, mégis a hazaiak szereztek ismét célt:
egy remekül kivédekezett szegedi akcióból Kocsis Zoli felszabadító rúgás helyett Fekete Csanádot indította meg, aki az egész pályán végigfutva igazolta ismét gyorsaságát. Ezzel eldőlni látszott a mérkőzés. A Szeged azonban elkezdte a felzárkózást, nagyszerűen játszó 9-es játékosuk vezérletével többször is át tudták törni az egyre inkább fáradó szentesi védőkből álló vonalat. Az utolsó negyedóra kezdetén már csak 12 pont volt a hazaiak előnye és a Szeged kezdett magára találni. Talán túl későn, a Szentes képes volt kibekkelni a hátralévő időt, sőt kiváló teljesítményére egy Mácsai Gellért - Gajdán Ferenc akció tette fel a pontot.
Összességében egy nagyon látványos, igen magas színvonalú mérkőzést vívtak a csapatok. A Szentes gyakorlatilag hiba nélkül játszott mind
támadásban, mind védekezésben: Törőcsik ezúttal igazi vezéregyénisége volt a csapatnak, kiválóan fogta össze a két csapategységet (tolongás- háromnegyed), Kiss I. ezúttal is igazolta tehetségét, Kocsis Zoltán, Fekete Csanád, Csanki Sándor és Baranyi Gábor támadásban, míg  Bélteki Zsolt védekezésben "alkotott maradandót", de a csapat minden játékosa kimagaslót nyújtott. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Szentes pályafutásának legjobb teljesítményét mutatta fel ezen a mérkőzésen és várhatóan megérdemelten nyeri meg az idei NB II-es bajnokságot.


"Ismét az ezüst lett a mienk, és ismét a Szentes mögött. A „döntő” mérkőzést április 22-én Szentesen játszottuk. 45-28-ra vesztettünk. Nagy küzdelem volt. Ezen a meccsen játszott először Sébastien (Seba) Mathurin, s ő sok fejtörést okozott a szentesieknek, akik a rutinjukkal (egyenlőre még) fölénk tudtak kerekedni. A „Csülök” elnevezett minket örök másodiknak. Nem látott a jövőbe, és nem tudta, hogy egy évvel később mennyire irigyelni fog minket azért a második helyért
."április 28. EB válogatott mérkőzés - Érd   
Magyarország-Örményország 13-24 (3-7) jv.: Dudco - moldáv
Videó - 451MByte   40' - nem elérhető jelenleg
A videók letöltésének menetét a honlap főoldalának menürendszerében az
EGYEBEK majd a VIDEÓTÁR oldalra kattintva lehet elolvasni, illetve onnan lehet kategóriánként továbbhaladni a feltöltött videókat illetően.
A videók egy része sajnos nem elérhető, a szerver 2015-ös üzemzavarakor tönkrement tárolón több ezer már felrakott videó elveszett. Ezek pótlása sokáig tart - mint ahogy 2015. előtt is 7 évet vett igénybe felrakásuk - szerk.
április 29.
Érd: 2005/2006 évi Diákolimpia 1. Területi Döntője (országos)2006. május
május 6. szombat
NB1 - 13. forduló
15.00 Esztergom - Székesfehérvár 34-0 (17-0) jv.: Adamik Zoltán - Kecskemét


május 13. szombat
11.00 Esztergom - 2. Nemzetközi Wilkinson Kupa

május 20. szombat
Székesfehérvár - Köfém pálya
2005/2006 évi Diákolimpia Országos Döntőmájus 21. vasárnap
NB1 14. ford.
16.00 Százhalombatta - Esztergom 0-39 (0-17) jv.: Töröcsik Sándor - Szentes
május 27. szombat
Esztergom, Primás sziget
11.00 Magyar Egyetemi és Főskolás Rögbitorna
14.30 U17: Magyarország - Ausztria
16.00 Magyarország - Litvánia -ENC selejtező 17-23 (5-8) jv.: Gustafsson - svédJuniorok


Nézőtér

Junior díjátadó és ocifutás a szünetben:
Albi, magyar U16-os csapat 2006-ban, soraiban 5 későbbi felnőttválogatottal (Gecse, Juhász, Tóth Dániel, Tóth Máté, Bán), és egy mesterszakáccsal (Mogyorósi Donát).
Becsült időpont.

Forrás: Tóth Sándor - Érd 2022.2006. június
június 2. szombat
NB1
Elődöntő - visszavágó:
16.00 Esztergom - Százhalombatta 13-5 (13-5) jv.: Steigerwald Alajos - Budapest


NB2
Szentesi '91-esek RC - Budapesti Medvék RC 39-3 ( 10-3)
A szezon utolsó mérkőzését játszotta a Szentesi '91-esek RC csapat az elmúlt hétvégén (2006. május 28.), amely az eredményétől függetlenül már megszerezte a bajnoki címet. A tétnélküliség erősen meg is látszott a hazaiak játékán, mert a 2 játékossal kevesebb létszámban felálló Medvék ellen igencsak megszenvedett a hazai gárda. A mérkőzés különösebb izgalmak nélkül zajlott, a Szentes rengeteg hibát ejtett, míg a pesti csapat a vártnál erősebb ellenállást fejtett ki. A hazaiak rossz játékára jellemző, hogy első félidőben csak az ellenfél hibáiból tudott pontokat szerezni. A második félidőre egy kicsit összeszedte magát a Szentes. Főleg Baranyi és Fekete agresszív támadójátéka volt az, ami újabb pontokat eredményezett. Összességében egy kiszenvedett győzelmet aratott a '91-esek csapata a jóval harcosabban játszó Medvék ellen, s így veretlenül végzett a bajnokság élen.2006.06.03-04.
Extraliga rájátszás elődöntők:
Esztergom- Százhalombatta
Kecskemét - Elefántok
június 16-17. FIRA-AER Közgyűlés, Sorrento, Olaszország
Magyar képviselő: Vida-Szűcs Lajos MRgSz alelnök
Budapest Sevens-ről 5 perc beszámoló a Közgyűlésen, mint példaértékű kiegészítő szervezésről!


2006.06.17. Extraliga rájátszás döntő: Kecskemét-Esztergom
19.00 Széktói stadion - 4000 néző: Kecskemét - Esztergom 8-18 (3-18) jv.: Thuma - cseh
Műsorfüzet - a képre kattintva pdf-ben letölthető

Extraliga rájátszás döntő: Kecskemét-Esztergom 1,44 GByte 
A videók letöltésének menetét a honlap főoldalának menürendszerében az EGYEBEK majd a VIDEÓTÁR oldalra kattintva lehet elolvasni, illetve onnan lehet kategóriánként továbbhaladni a feltöltött videókat illetően.
A videók egy része sajnos nem elérhető, a szerver 2015-ös üzemzavarakor tönkrement tárolón több ezer már felrakott videó elveszett. Ezek pótlása sokáig tart - mint ahogy 2015. előtt is 7 évet vett igénybe felrakásuk - szerk.


2006. július
július

A magyar bajnokság 3 osztályossá alakul.
A legtöbb követelménynek eleget tenni tudó csapatok extralígát alkotnak. A magyar cspatokat vélhetően a szlovák szövetség egyetlen csapata, az 1 FC Slovan Bratislava egészíti ki.

A középmezőny NBI-ként szerepel.
A kevésébé teherbíró, vagy kialakulóban lévő csapatok alkotják az új NBII-tőt, ahol 10 fős csapatokkal lehet nevezni.2006. augusztus

augusztus 19. - Szentes 7s
A szentesiek idén is megtartották az augusztus 20-i ünnephez kötödő 7-es Tornájukat. A Torna megrendezésének elsődleges célja egy jó hangulatú dél-magyarországi rögbis esemény hagyományának megörzése és a bajnokságra való ráhangolódás volt. A mostani kupa is ennek jegyében zajlott, mind a szegedi, mind a békéscsabai csapat nagyszámú játékosállománnyal érkezett. Külön kiemelendő, hogy a szegediek és a szentes is sok fiatal játékost is kipróbált a torna során. A Torna résztvevői tehát a Szentes I., Szeged, Békéscsaba és egy Medvék- Szentes vegyes alakulat voltak.A csapatok körmérkőzést vívtak egymással. Rögtön az elején a Szentes I. játszott a Szentes II.-Medvék vagy röviden csak "Szedvék" ellen, ahol a Szedvék "ébredt" korábban és bátrabb játékával meglepte a Szentes I.-et. Ezek után a többi csapatot is sikerült meglepnie és végül veretlenül elhozta az idei szentesi 7-es kupát. Igazi kemény összecsapást hozott a Szeged-Békéscsaba meccs, ahol a szeged diadalmaskodott.A nagy melegben inkább a rögbi "gyürkőzősebb" változatát láthatták a nézők, nem pedig a 7-es játékra igazából jellemző sok passzos, sok elfutásos verziót. Nagy különbségű eredmények nem születtek, jellemzően 1-2 céllal volt jobb egyik vagy másik csapat.
Végül a Torna végeredménye: 1. Szedvék 2. Szentes I. 3. Szeged 4. Békéscsaba
DASzeged
"A 2006/2007 bajnokság 3 osztályban zajlott: extraliga, NB1, NB2.
A mi csapatunk az NB1-be nevezett, és igen erős bajnokságba kerültünk. Az ellenfeleink: Békéscsaba.
Bp. Exiles. Tele jól képzett külföldi játékosokkal, és dörzsölt magyar rögbisekkel.
Pécsi Indiánok, akik most estek ki az NB1-ből.
Ebben a mezőnyben még a dobogó sem volt biztos. Ebben a kiírásban a bajnokság két részből állt. Egy alapszakaszból, és egy rájátszásból, amelyben az első 4 helyezett vett részt.  Elődöntővel és helyosztókkal. Az érem meccseket mi rendezhettük.
Ebben a szezonban csatlakozott hozzánk Bicók Attila, és Szabó Tamás. Mindketten kajakosok voltak korábban. Attila sokáig a csapat egyik motorja volt, Tamás pedig napjaink legjobb magyar első soros játékosa.
És ebben a szezonban kezdtünk foglalkozni a dorozsmai fiatalok beépítésével is.
Az őszi szezon pontosan igazolta a „félelmeinket”. A Békéscsabát legyőztük, a másik három csapattal szemben nagy küzdelem után vesztettünk.
Pozitív fejlemény volt, hogy Takács Krisztián újra kezdte a pályafutását. Taki kulcs embere lett a csapatnak. A fiatal pillérek (Kalmár, Gulyás, Szabó) rengeteget tanultak tőle.
És a téli szünetben újra megjelent Gerome. Ő Franciaországban 3. ligás játékos és rögbi edző volt. Viszonylag hosszabb ideig tudott itt tartózkodni. S ha már itt volt el kezdett egy, a csapatunkhoz illő stílust tanítani nekünk. A már addig is nagyon erős tolongásunk egy olyan taktikai elemet tanult meg, amit azelőtt magyar csapat eddig még nem használt. Kár, hogy a  ¾ játékra már nem maradt elég idő, de azért így is sokat léptünk előre. A Kecskemét ellen játszott edző meccsen még az Extra liga bajnok esélyes ellenfelet is alaposan megleptük.
"


2006. szeptember
szeptember 02. szombat
Extraliga 1. ford.
15.00 Esztergom - Pozsony 76-12 (33-7) jv.: Priskin Csaba - Békéscsaba


NB1
13.00 MÁV pálya
Szentes-Békéscsaba NBI
73-0 (21-0)

Megkezdődtek a 2006/2007-es Magyar Rögbi Bajnokság NBI-es küzdelmei, amely most a másodosztályt takarja.(az első osztály az Extraliga). Az első fordulóban a Szentesi VSC 91-esek a Békéscsabai Bikák csapatát fogadta szombaton. A két együttes játékán erősen megérződött a szezon eleji forma, hiszen a meccs 30-ik percéig 0 - 0 volt az állás. Ekkor megtört a jég a hazaiak javára és Katona Róbert egy elegáns mozdulattal besétált a célvonal mögé a labdával. Tovább rohamozott a Szentes és a félidei eredmény 21 - 0 a hazaiaknak. A vendégek sajnos sok kezdő játékosukat nélkülözték, de a Szentes sem az ideális csapatával kezdte a szezont. Ennek ellenére egyre inkább láthatóvá vált a 91-esek játéktudásbeli és kondicionális előnye, amely pontokban is megmutatkozott. A mérkőzés végeredménye 73 - 0 lett a Szentes javára.
Pontszerzők: Törőcsik 12,
                    Baranyi, Fekete, Naggyörgy, Kiss I. 10-10,
                    Kocsis 6,
                    Tímár F, Farkas, Katona 5-5 pont.
 
A junior mérkőzés végeredménye: Szentes - Bcsaba 61 - 5.
szeptember 9. szombat
Extraliga 2. ford.
16.00 Székesfehérvár - Esztergom 0-59 (0-31) jv.: Bacsa

szeptember 15. péntek
Gárdony-Agárd
Hosszú készülődés után 2006. szeptemberében sikerült az első edzést tartani a Parkerdőben az akkor már 2000. óta ott lakó Vida-Szűcs Lajosnak, aki a Szentes csapatát is alapította 1991-ben.
U9 és U11-es korosztály indult - részletek itt

Rövid idő elteltével - novemberben - Váczi Péter (RIP), ki szintén Agárdon lakott, hajdani BEAC-os játékos, év játékosa is csatlakozott a csapat működtetéséhez.

szeptember 16.
Extraliga 3. ford.
Esztergom - Elefántok 50-7 (31-0)

NB1
15h Szentes MÁV pálya

Szentes-Szeged 44-15 (22-5)
vezette: Lukács Csaba
 
Az évek óta nagy csatákat hozó rangadóra került sor Szenetesen, ahol mind a hazai csapat, mind a vendég Szeged meglehetõsen újraformált kezdõcsapattal vágott neki a mérkõzésnek. Elsõsorban a 3/4-ekre lehetett nehezen "ráismerni", hiszen számos új arc bukkant fel, itt is, ott is. A tapogatózást félretéve a csapatok rögtön egymásnak estek, ám ekkor még inkább a küzdelem dominált, az elsõ negyed órában nem esett pont. A Szentes támadott többet és ekkor a még néha akadozó futójátékkal a félidõ közepére elkezdte a pontgyártást. A félidõ végére a Szeged magára talált és át is vette a kezdeményezést, sõt a tolongásuk által "bebrusztolt" céllal jelezték koránt sincs vége a meccsnek. A második féldõre az ebben a formációban felálló szentesi 3/4 elkapta a fonalat és látványos, gyors akciókkal rukkolt elõ. A mérkõzés vége kicsit ellaposodott, ami talán az ez alkalommal kevésbé színvonalas, de annál harcosabb játékkal magyarázható. Összeségében elmondható, hogy a 91-esek tudatosabb játékuk révén magabiztosan szerezték meg a gyõzelmet, amelyhez a tolongás biztos védekezése adta az alapot és amelyre a 3/4 kiváló támadójátéka tett fel a koronát.
Pontszerzõk: Fekete Cs. 20, Nagygyörgy Á. 10, Füle Gy. 5, Kiss I. 5, Törõcsik S. 2, Kocsis Z. 2.
szeptember 20. szerda (?)
Esztergom - U20 magyar válogatottszeptember 23. szombat - Székesfehérvár KÖFÉM pálya - Magyar Kupa
Végső sorrend:
1. Esztergom
2. Fehérvár
3. Kecskemét
4. Batta
5. Ex-Yetik
6. Szentes
7. Medvék
8. Békéscsaba
9. Gyöngyös


MÉRKŐZÉSEK:
1-2. helyért:

Fehérvár – Esztergom
12 – 20

3-4. helyért:
Kecskemét – Batta
33 – 0

Elődöntők:
KARC – Fehérvár
10 – 19
Esztergom – Batta
19 – 0

Helyosztók:
7-8. helyért
Békéscsaba – Medvék
0 – 19
5-6. helyért:
Ex-Yetik – Szentes
19 – 0

Csoportmeccsek:
 Batta – KARC
7 – 22
 Fehérvár - Ex-Yetik
24 – 0
 Esztergom – Medvék
26 – 0
Batta – Gyöngyös
50 – 0
Fehérvár – Békéscsaba
41 – 0
Esztergom – Szentes
21 – 0
KARC – Gyöngyös
57 – 0
 Ex-Yetik – Békéscsaba
40 – 0
Medvék – Szentes
0 – 12


NŐI KUPA
Végeredmény:
1. Fehérvár
2. Dunaújváros
3. Magpies

MÉRKŐZÉSEK:
Dunaújváros – Fehérvár
0 – 40
Dunaújváros – Magpies
29 – 7
Fehérvár – Magpies
41 – 0szeptember 30.
Extraliga
Százhalombatta - Esztergom2006. október

október 4. szerda (?)
Brünn: Dragon Brno - Magyar Felnőttválogatott 24-34 (0-29) jv.: Jerabek
október 07. Norvégia- Magyarország, Stavanger 14.00
8-13 (0-13)
jv.: Michiels - belga
 
   Október 7-én Norvégiába repült a Magyar Válogatottunk, hogy összemérhesse erejét a 3. divízió B. csoportjába újoncként felkerült Norvég Válogatottal. Míg idegenlégiósaink közül csak Ódor Tamás tudott pályára lépni ezen a mérkőzésen, addig a norvég oldalról nyolc brit állampolgár is játszott a válogatottból, így például az összefogó poszton egy angol első osztályból érkezett játékos erősítette a norvégok csapatát.
   Az első félidőben egy jó kezdést produkáltak a mieink. Már a játék elején két büntetőből szereztünk előnyt, amit Metthew Holzl értékesített. A 11. percben 3-0-ra, a 13. percben 6-0-ra változott a javunkra a meccs állása. Élvezetes támadások követték egymást a magyar oldalról, a játék többnyire a norvég térfélen folyt. Több tolongás játékot követően a 24. percben Ódor Tamás szalonozott végig a norvég védők között és szerzett újabb pontokat a csapatnak. A meccs állását Metthew Holzl által értékesített jutalomrúgás szépítette 13-0ra. Bár a norvégok védekezésben alul maradtak, viszont a magyar játékosoknál ” több fejjel magasabb szőke skandináv szigetlakók” a bedobásban domináltak.
  A második félidő szinte irreális körülmények között telt. A csapatoknak nemcsak egymással, hanem a szakadó esővel és a szélfúvással is szembe kellett nézniük. A második játékszakasz elején ellenfél kézbe került a labda egy félresikerült magyar passz után és egy céllal szépítettek a norvégok. A 20. perc környékén egy büntető érvényesítésével, mely által a végeredmény is megszületett egyben, 8-13ra jött fel az ellenfél csapata. Neuzer András, szövetségi kapitány a mezőny legjobbjaként Ódor Tamás nevét emelte ki, illetve jó játékot, szép teljesítményt nyújtott Suiogan Károly és Deli Róbert is.


október 8. vasárnap


október 14. szombat
ExtraligaNB1
14.30 Matáv pálya Pécs - Szentes 48-7 (24-7)
A változatosság kedvéért következzék a villámgyorsan elkészített pécsi beszámoló  a szövetségi honlapról:
A szezon legjobb játékkkkkával győzött a Pécs!

A szezon legjobb játékával fölényesen nyert a Pécs! Rögbi NBI: Pécsi Indiánok 48 - 7 Szentesi 91-esek
Idegesen, kapkodva kezdte a rangadót a Pécsi Indiánok csapata. A szentesi ászjátékos, Fekete Csanád egy védelmi hiba után nagy elfutással célt szerzett, majd a vendégek a jutalomrúgást is értékesítették (0-7).
Ezután magára találtak az Indiánok. Taktikát váltottak és a tolongás csapatrész vállalt sokat magára. Egy kialakuló csomagot - amikor összekapaszkodva, egy kupacban egymást tolják a játékosok - elkezdtek forgatni. A tömegben ügyesen csempészték a labdát. Körülbelül 20 métert haladtak előre végül Axt Róbert vetődött be a célterületre.
Az első idegesség elmúltával még magabiztosabban játszottak a pécsiek. Gutheilt Istvánt játszották tisztára és ő vitt célt, valamint Reisz Dániel szerzett pontot csapatának, Winkler pedig értékesítette a rúgásokat, így alakult ki a félidei végeredmény: 24-7
A második játékrészben feltámadtak a vendégek. Tíz percig beszorították az Indiánokat a saját térfelükre. De védekezésben a házigazdák hatásosan tartották Feketét, rajta kívül pedig más  nem volt igazán veszélyes. Így a Szentes nem tudott válaszolni. A Pécs végül két gyors akcióval szabadult ,ami eldöntötte a mérkőzést: a 91-esek elfáradtak, lélekben feladták és ettől kezdve már csak az eredmény volt kétséges. Két szép célt szerzett a csereként beállt Kósz Gergely, s még egyet vitt Reisz Dániel.  Hozta a tőle elvárt célt Nagy Gábor: ötven méteres sprint végén vitt célt az irányító.
  A győzelem azt jelenti, hogy a Pécsi Indiánok átvette a vezetést a bajnokságban úgy tűnik az őszi szezonban ezt az eredményt már nem is veszélyezteti senki.
 
  Velkovics Vilmos
                  www.pecsiindianok.hu
A legfrissebb és leggazdagabb rögbis hírforrás - MAGYARUL ------------------------
  A pécsi beszámolóhoz szentesi részről annyit tehetünk hozzá, hogy - először is gratulálunk még egyszer - a pécsiek tényleg lenyűgözően játszottak
- sajnos ez nem szentesi hétvége volt, sajnálatos családi esemény vonta ki az első sor egyik felét, munkahelyi elfoglaltság a másikat, s a sztenderd szélsők is távol voltak - illetve a labda sem felénk volt ovális, mint többnyire :-) az ellenfelek szerint

Video:. Pécs-Szentes NB1-es bajnoki mérkőzés  643MByte - nem elérhető jelenleg
A videók letöltésének menetét a honlap főoldalának menürendszerében az
EGYEBEK majd a VIDEÓTÁR oldalra kattintva lehet elolvasni, illetve onnan lehet kategóriánként továbbhaladni a feltöltött videókat illetően.
A videók egy része sajnos nem elérhető, a szerver 2015-ös üzemzavarakor tönkrement tárolón több ezer már felrakott videó elveszett. Ezek pótlása sokáig tart - mint ahogy 2015. előtt is 7 évet vett igénybe felrakásuk - szerk.
Pécs-Beac NBII bajnokiLiget SE és vendégei az Ecseri úti pályán ------------------ Forrás: Erdélyi S.

október 15. vasárnap
Extraliga 4. ford.
13.00 Százhalombatta - Esztergom 0-12 (0-) jv.: Törőcsik Sándor - Szentes


október 21. szombat
Extraliga 5. ford
13.00 Esztergom - Kecskemét 11-10 (6-5) jv.: Lukács Csaba- Békéscsabaoktóber 28. szombat
16.30 Kecskemét - Széktói stadion:
Magyarország - Bulgária 42-3 (22-3) jv.: Donovan - dán
Videó: 710MByte   1h 20' - nem elérhető jelenleg
A videók letöltésének menetét a honlap főoldalának menürendszerében az
EGYEBEK majd a VIDEÓTÁR oldalra kattintva lehet elolvasni, illetve onnan lehet kategóriánként továbbhaladni a feltöltött videókat illetően.
A videók egy része sajnos nem elérhető, a szerver 2015-ös üzemzavarakor tönkrement tárolón több ezer már felrakott videó elveszett. Ezek pótlása sokáig tart - mint ahogy 2015. előtt is 7 évet vett igénybe felrakásuk - szerk.
október 29. vasárnap, Kecskemét - Széktói stadion Országos Diákolimpia
2006/2007 évi Diákolimpia Őszi I.Területi Döntő (országos)
Fotók a hétvégéről


2006. november
november 04. szombat
Extraliga 6. ford.
11.00 Pozsony-Esztergom 0-39 (0-24) jv.: Szujogán Károly- Esztergom

 

NB1
15.00 Leányfalu
Ex-Yetik - Szentes 67-7


november 11. szombat
Extraliga 7. ford.
Esztergom - Székesfehérvár 97-3 (38-3) jv.: Priskin Csaba


november 12.vasárnap
Székesfehérvár: 2006/2007 évi Diákolimpia Őszi II.Területi Döntő (országos)
november 18. szombat
Extraliga 8. ford
14.00 Vác: Elefántok - Esztergom 15-39 (5-17) jv.: Lukács Csaba - Békéscsaba

A Gárdony-Agárd 2006 csapat - ekkor U9 és U11-es - edzéseibe becsatlakozik Váczi Péter, aki pár évvel később a klub elnöke lesz - akkor már Velencei Tavi Rögbi Sport Egyesület.
A két csapat edzése a tó partján lévő VVSI tornatermében van a télen.
Váczi Péter a kilencvenes évek végétől élt Agárdon, 2000-ben a Liget SE bemutatómérkőzését is megszervezte a Gárdonyban lévő Cserkész pályán, mely helyén most az Aldi található a hetes út mellett.


Tó TV Gárdony riport az alakult csapattal - 52 MByte
A videók letöltésének menetét a honlap főoldalának menürendszerében az
EGYEBEK majd a VIDEÓTÁR oldalra kattintva lehet elolvasni, illetve onnan lehet kategóriánként továbbhaladni a feltöltött videókat illetően.
A videók egy része sajnos nem elérhető, a szerver 2015-ös üzemzavarakor tönkrement tárolón több ezer már felrakott videó elveszett. Ezek pótlása sokáig tart - mint ahogy 2015. előtt is 7 évet vett igénybe felrakásuk - szerk.

2006.11.28. Magyar - Horvát női Székesfehérvárott 38,7MByte 
2006.11.28. Fehérvár TV: Gyolcsos és Madarász 159MByte 
2006.11.28. Duna TV: Székesfehérvár rögbi 39,6MByte

A videók letöltésének menetét a honlap főoldalának menürendszerében az EGYEBEK majd a VIDEÓTÁR oldalra kattintva lehet elolvasni, illetve onnan lehet kategóriánként továbbhaladni a feltöltött videókat illetően.
A videók egy része sajnos nem elérhető, a szerver 2015-ös üzemzavarakor tönkrement tárolón több ezer már felrakott videó elveszett. Ezek pótlása sokáig tart - mint ahogy 2015. előtt is 7 évet vett igénybe felrakásuk - szerk.

2006. december

Az extraliga állása félidőben:A velencei rögbi:
Az év játékosa: Túri Pál - Kecskemét