A MAGYAR RÖGBI FOTÓ- DOKUMENTUM ÉS VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE
Müller András - Spiller

a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 "Müller András - SPILLER - a megbízható jó barát, a hatalmas bohém. Az MTK-nál kezdte a rögbi sportot 1970-ben, mint szerény halk szavú játékos, akire mindig lehetett számítani. Hatalmas göndör-bozontos szőke hajával cikázott a pályán, mert gyorsasága az első időkben kiváló volt, a későbbiekben megerősödve a BOTOND RC-ben már a tolongásban játszott kiválóan. A SPILLER nevet a vezetéknevéből fabrikálták, mert így "játékosként" értelmesebb volt, mint "molnárként".
A pályán, a csapatban barátságos, megengedő, elnéző volt, de ez már idegenekkel szemben egyáltalán nem volt igaz. Híres esete volt, amikor a Hungária körúti "Egressy Étteremben" egy civil nyomozó igazoltatni akarta, akkor kivette az igazolványt a szerv kezéből és laza mozdulattal a virágágyásba dobta, azzal a felkiáltással, hogy: "a papírodat keresd, ne velem foglalkozz!" Kemény fiú volt.
Sajnos az életvitele egy sértett, a világ meg nem értéséből fakadó magányos farkasé volt, aki önsorsrontó életet élt. Közrejátszott ebben a mértéktelen ivászat és a rendezetlen életmódja is. Sajnálatosan egy többre, jobb sorsra érdemes életút veszett el. Öregesen, rossz körülmények között, megviselt egészségben él még közöttünk.
"
Forrás: Bene Kálmán - 1970. és 1988. között aktív rögbis és sportszervező