A MAGYAR RÖGBI FOTÓ- DOKUMENTUM ÉS VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE
Dudás László - Laci' bá

a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 


"Dudás László, LACI' BÁ, aki 1970-ben volt 43 éves és még beállt rögbizni a "taknyosok" közé, akik viszont a legnagyobb tisztelettel voltak irányában.
Ez nemcsak a közel húsz éves korkülönbségnek szólt, hanem megfontolt, józan gondolkodásának.
Eredetileg Carlo Passalacqua hozta le Alsógödre megismertetni vele a rögbi játékot, amit megkedvelt és a tolongás stabil tagja volt az első csapatokban.
Játszott egy meccset az Erzsébeti Spartacusban.
Az ő kapcsolatán kerültek az MTK-hoz mindazok akik sem a BOTOND RC-hez, sem Árpádföldhöz, nem tartoztak. Ő beszélte rá SZŐR-t, VÉSŐ-t és SPILLERT, akik aztán hozták a többi csapattagot.
Az 1970-es MTK rögbi csapata semmiféle forma szerint nem tartozott az egyesülethez, hanem csak a LACI'BÁ és az MTK pályaigazgatója közötti jó viszonyra alapult (LACI'BÁ javította ingyen az autóját).  Ezért kapott egy garnitúra használt, de erős mezt a rögbi csapat, és ha üres volt az edzőpálya, akkor azt használhatta - ami egyébként földes pálya volt!
LACI'BÁ sokszor vezetett rögbi meccseket és az első csoportban végezte a  játékvezetői tanfolyamot.
Lassan a kora miatt és a rögbi sport hullámvölgye miatt kimaradt az aktív részvételből, de az 1980-as újrakezdésnél még ott volt közöttünk. Később is kijárt meccsekre nézőként, ahol nagy szeretet és tisztelet övezte. Sajnos már régen eltávozott.
Odafenn örül a magyar rögbi sport felvirágzásának!
"
Forrás: Bene Kálmán - 1970. és 1988. között aktív rögbis és sportszervező