A MAGYAR RÖGBI FOTÓ- DOKUMENTUM ÉS VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE
Borbás József - Józsi'bá - Rákospalota, MTK

2000-ben az év játékosa
a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 

Borbás József - Józsi'bá
"Carlo szűkebb baráti köréhez tartozott.
Közel a 40-hez először a "Carlo-csapatban" majd később a Rákospalotai Spartacusban és az abból még 1970-ben alakult MTK-ban játszott, majd a későbbiekben még játékvezető is volt.  
Autószerelőként került - Dudás Laci 'bán át Carlo baráti körébe és 1970-ben már a gödi pályán, a hőskorban rögbizett. Zömök, erős testalkatú volt, így a tolongás pilléreként a csapat megbízható játékosa volt 40 évesen.
Amikor a Rákospalotai Spartacusnál "elfogyott" a támogatás, akkor ő intézte el, hogy az MTK befogadja ezt a csapatot, sőt még két garnitúra használt szerelést adjon a tömegsportba sorolt rögbi csapatnak, sőt az MTK stadionban is játék lehetőséget adott egy mérkőzés erejéig.
Az MTK akkori pálya igazgatójának szívességből  javította az autóját, így még pályalehetőséget is nyújtottak, még ha az legtöbbször csak a rossz minőségű földes edzőpálya is volt.
Ilyen, mára szinte érthetetlen idők voltak akkoriban...
1971-ben az első rögbi Játékvezetői Tanfolyamot is elvégezte, így a játék mellett még vezette is azt. 
Barátságos, nagytermészetű, harsány sporttárs és melegszívű barát volt. Sokat köszönhet néki a rögbi sport, mert a kezdeti időkben hasznosan és sokat segített a szervezésben. A megbízható és pontos csapattárs mintája volt.

Sajnos, már nem lehet közöttünk, 86 éves lenne."
Szeged, 2017.02.03.
Bene Kálmán