A MAGYAR RÖGBI FOTÓ- DOKUMENTUM ÉS VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE
Bogár Pál - Szőr

a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 

"Bogár Pál  (MTK - Botond RC) - SZŐR a bozontos haja és szakálla miatt kapta a becenevét. Nagyszívű és barátságos volt mindenkivel, de a pályán kutya kemény ellenfél. Igazi nyírségi tirpák volt, inas-izmos, elnyűhetetlen. Falusi környezetből, annak pozitívumaival érkezett.
Mindenhez pozitívan állt hozzá, legyen az munka sport, vagy a szabadidő közös eltöltése. Munkában mindenkit vert, akárcsak a sörözésben, mert a természete győztes alkat volt. Házat épített vagy tíz évig, de befejezte.
Két fiút nevelt fel tisztességgel, bár azokból már nem sikerült rögbist faragnia, de büszkeségére, mindketten szép családot alapítottak.
Bogár Pál (SZŐR) személye sokkal fontosabb volt, mint másoké. Az ő vezető személyisége, áldozatkészsége (anyagilag is!) egészen példaértékű volt.
Az autójával ő is szállította a játékosokat, fizette a söröket.
A kezdetekben, 1970-ben az MTK, majd később 1978-tól a Botond RC és 1980-tól az  ELTE-BEAC létrehozásában, megerősítésében, összetartásában, meghatározó szerepe volt.
Nem véletlen, hogy vele kezdtem a visszaemlékezést.
Az 1978-as újrakezdésben óriási szerepet vállalt.
Egy könyvet olvasott, amikor ütközött egy HÉV-vel. Sajnos az volt erősebb, pedig még itt élhetne közöttünk. Biztosan boldogan néz le, látva a magyar rögbi sikereit.
"
Forrás: Bene Kálmán - 1970. és 1988. között aktív rögbis és sportszervező