A MAGYAR RÖGBI FOTÓ- DOKUMENTUM ÉS VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE
Atanaszov Miklós - Taszás

a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 


"Atanaszov Miklós, TASZÁS, aki 1970 májusán kapcsolódott a rögbi sporthoz, Felsőgödön, ahol Carlo Passalaqua és Szekeres Bence hatására a sportág fanatikus lett. Apai ágon macedón papi családból származott, lelkes mediterrán típusként.
Az első edzés-játék-sörözés után megegyeztünk, hogy BOTOND néven rögbi csapatot alakítunk.
Az ő kreatív segítségével írtuk meg a BOTOND RC indulóját, még a csapat létrejötte előtt.
"Fel-fel Botond,száz csata vár reánk,
 villám háromnegyed, erős tolongás..."
Ez még '70 nyarán létre is jött, de kaptunk egy legalizálási lehetőséget a Fások SC vállalati sport klubnál, ahol egy hétig (!) voltunk, majd azonnal átigazoltunk a Szakipari Építők SE. sportklubba, mert itt teljes felszerelést ígértek a csapatnak és edzés-mérkőzés lehetőséget a Bp. Építők pályán.
Az 1970. szept. 28.-i Jegyzőkönyv megörökíti, hogy intézői feladatot vállalt a csapat mellett.
Ez akkor annyira vonzónak tűnt, hogy végre az első hivatalos (!) egyesületi csapat lehessünk, hogy boldogan fogadtuk el az ajánlatot, de a szívünkben mindig a BOTOND RC volt, az első csapatunk.
Taszás nagy formátumú csapatszervező, kiváló kommunikációs tulajdonságokkal és jó megjelenéssel rendelkezett, így mindenki hallgatott rá, ráadásul a pályán fanatikusan küzdött a győzelemért és nehezen dolgozta fel a vereséget. Baráti körben a társaság központjaként volt szórakoztató és bohéman vidám.
Nem véletlenül volt Carlo Passalaqua barátja.
1972-ben egy "jugoszláv útlevéllel (?)" hagyta el az országot a feleségével együtt és az USA-ba emigrált. Sikeres és sikertelen vállalkozásai voltak harminc évig.
Ott is hunyt el már évekkel ezelőtt, özvegye és fiának családja a Lugano melletti Biaggio-ban élnek.
Egy fanatikus sporttársunk, most az Égből szurkol.
"
Forrás: Bene Kálmán - 1970. és 1988. között aktív rögbis és sportszervező