A MAGYAR RÖGBI FOTÓ- DOKUMENTUM ÉS
VIDEÓ GYŰJTEMÉNYE 2016.

a képekre kattintva azok nagyobb és letölthető teljes változata jelenik meg

 

látogató számláló

A dokumentumtár a 2000-es évektől kezdve többnyire hiányos kidolgozottságú, az ekkori emlékek zömmel megvannak elektronikusan, feldolgozásuk meg fog történni, de a szűk szerkesztői kapacitást a megelőző időszak még meglévő vagy esetleg felbukkanó emlékeire fókuszáljuk. A mostani események kiválóan követhetők a Szövetség honlapján, illetve a közösségi hálós csoportokban.


2016. január
január 14.
a Magyar Rögbi Szövetség 2016. évi közgyűlését 2016. január 14. csütörtök 17:00 órakor tartotta, helyszíne Magyar Sportok Háza különterem volt 1146 Budapest, Istvánmezei út 1.-3.
A közgyűlésen a szervezetek elnökei vagy a képviseleti meghatalmazással rendelkezők dönthetnek érvényesen!
A közgyűlés fő napirendi pontja az elnökválasztás volt.
Megválasztásra került Kiss Antal, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban a közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.
Az eddigi elnök, Körmöczi Béla, alelnökként támogatja tovább a munkát.


A Magyar Rögbi Szövetség 2016. január 14-ei közgyűlésén száz százalékos támogatással szavazott bizalmat Kiss Antalnak az elnöki pozícióban, aki az olimpiai rögbi női és férfi szakágának fejlesztését és a rögbi közösségi sportként való elterjesztését tűzte ki célul.
Kiss Antal a rögbi sporttal gimnáziumi évei alatt ismerkedett meg Esztergomban, ahol már a nyolcvanas évek óta jelen van a sportág. A sajtótájékozatón Kiss Antal elnök úr kiemelte, hogy a Magyarországon történelmi okokból mellőzött rögbit a sportág értékei miatt mindenképpen ki kell emelni a középszerűségből. A rögbi a legnagyobb közösségi sport a világon, hazánkban pedig nincs ehhez hasonló közösségteremtő sportág. Kiemelten fontos cél az olimpiai válogatottak minél jobb szereplése, az európai középmezőnyből való kiemelkedés, melyre leginkább a hölgyeknek van esélyük, ők a megfelelő támogatással a grand prix sorozatba is juthatnak. 
Körmöczi Béla alelnök úr hozzátette, hogy a Magyar Rögbi Szövetség megalakulása óta tagja a nemzetközi világszövetségnek, a World Rugby-nek, amely szervezet kifejezett célja az olimpiai hetes rögbi riói bemutatkozása után tovább növelni a sportág presztízsét és a csapatok létszámát az olimpián.
Gyolcsos Mária a magyar női olimpiai rögbi válogatott játékosa optimistán nyilatkozott az idei évi felkészülésről, és azt is elmondta, hogy az A csoportban szereplő nemzeti csapatunk július 9-10-én Esztergomban lép majd pályára az Európa-bajnokság második körében. A hölgyek június 18-19-én először Prágában mérettetnek meg, ha sikerül a 12 csapat közül a döntőbe kerülni mindkét tornán, az biztos feljutást jelent az európai élmezőnybe.
Révfalusi Bálint, a férfi olimpiai válogatott fiatal tehetsége szintén pozitívan tekint a jövőbe, a felkészülést ők is megkezdték a június 2-3-án a bulgáriai Burgasban megrendezésre kerülő B csoportos Európa-bajnokságra. Bálint azok közé az utánpótlás válogatottból tavaly felnőtt tehetségek közé tartozik, akik a rögbi klasszikus, tizenötös és az olimpiai hetes változatában is eredményesen képviselik hazánkat a nemzetközi porondon.

január 22. Szentesi Élet cikk a 25 éves szentesi rögbiről:2016. február2016. március
március 15.
Százhalombatta öregfiúk találkozó és Bene Kálmán (70 évesen) búcsúmérkőzése, ki a magyar rögbi őskorában kezdte rögbis pályafutását. Ld a kis filmes beszámolót:Egy férfias Haka:

Haka All Time Best Haka :) Közzétette: advert.ge – 2016. március 30.2016. április


2016. május


2016. június
június 10.
Melbörn - Az MRGSZ elnöke Kiss Antal és nemzetközi képviselője, Stiglmayer Gábor ellátogatott a Super 15 csapathoz. Találkozott a magyar felmenőjű Jack Debreczenivel is a profi csapat működésének megismerésén felül.

2016. július

2016. augusztus


2015. szeptember
2016. október

október 1.
Tallin, ENC - 2. csoport észak felnőtt válogatott mérkőzés
Észtország - Magyarország 3-53

REPLAY of RUGBY EUROPE CONFERENCE 2 NORTH 2016... by RugbyEurope


október 8.
Mándok, Európai Nemzetek Kupája - ENC válogatott mérkőzés
Magyarország - Dánia 25-13

REPLAY OF HUNGARY / DENMARK - RUGBY EUROPE... by RugbyEurope2016. november

november 18-19. Rögbimánia, Prága, 2016.
A Wildboar kerekesszékes rögbisei Prágában.
Beszámoló:
Hideg, párás reggel köszöntött ránk 2016. november 17-én, amikor a kicsiny, de végletekig elszánt csapatunkat szállító mikrobusz kigördült az OORI kapuján.

De kik is alkották ezt a nem túl nagy, ám ütőképesnek bizonyult társaságot, és kik segítették őket?

1. Oszlánczi Kristóf csapatkapitány, a nagy taktikus
2. Csiszár "Gólzsák" Attila
3. Koller Sándor egyesületi elnök, méregzsák
4. Tilai Gergely, szépreményű fotós
5. Farkas László, mozgalmár
6. Christian Jurik, osztrák vendégjátékos, nagydumás
7. Porubsky Ádám, a Beton
8. Jakoby Judit, a Szende
9. és Hegyes Ferenc, aki ott volt.

Segítők:

1. Porobsky Péter
2. Koller Zoltán
3. Tilly Tamás

1. nap, 2016. november 17. (csütörtök)

Első ellenfelünk egy brazil (!) csapat volt, amelyet tavaly legyőztünk, de a csehekkel kiküzdött csupán egygólos vereségük óvatosságra intett bennünket. Joggal, mert szívósan a nyomunkban voltak, és csak az utolsó negyedben szakítottuk le őket:

Wildboars x Rio Santer Rugby - 55 x 39

Második mérkőzésünket a csehekkel játszottuk, akiktől 2015-ben még elég simán kikaptunk. De most fordult a kocka, nagy küzdelemben legyűrtük őket!

Prague Robots x Wildboars - 42 x 51

2. nap, 2016. november 18. (péntek)

Ez bizony nehéz nap volt, három ellenfél várt ránk, két kőkemény.

Sajnos nem is csalódtunk. Egy darabig tartottuk magunkat, de a dánok a végére felőröltek bennünket:

Aarhus Burnouts x Wildboars - 61 x 44

Ezután egy könnyű meccs jött az erősen foghíjas görögökkel, akiknek csak egy támadójuk volt. Megkértek bennünket, hogy kevert csapatokban játszunk, és mi beleegyeztünk. Így a pályán a Wildboars küzdött a magyar válogatottal (turáni átok), legalábbis a mezek alapján. A végén magyar győzelem született, naná, de hogy ez pontokban mennyi volt, már nem emlékszem.

Wildboars x Görögország - győztünk!

A nap utolsó meccsét a lengyelekkel játszottuk, mint később kiderült, a legerősebb csapattal. Két negyeden át tartottuk velük a lépést, aztán elfogytunk:

Wildboars x Four Kings - 32 - 50

A dánok és a lengyelek mindenkit vertek, így másnap ők mentek az aranyért, de mi sem szégyenkezhettünk, bronzmeccs várt ránk!

3. nap, 2016. november 19. (szombat)

Végre kialhattuk magunkat, a 3. helyért kora délután játszottunk a csehekkel. Új támadóval erősítettek, de hiába, megint lenyomtuk őket:

Wildboars x Prague robots - 64 x 48

Megvan! Kezünkben a kupa!


A mérlegünk: 6 mérkőzés, 4 győzelem, 2 vereség, 3. hely, bronz.

4. nap, 2016. november 20. (vasárnap)

Erős reggeli után cseh sörök beszerzése, majd indulás haza.

A csatolt képek mellett továbbiakat is megtekinthetsz a Wildboars fotóalbumban.

Számláink:2015. decemberGyolcsos Mária (Fehérvár Rugby Club SE) harmadszor lett az év női játékosa. A férfiaknál a Budapest Exiles RFC játékosai, Drabbant Gergő (7-es) és Czakó Attila (15-ös) lettek a legjobbak 2016-ban.